Synopsis

Jos is een doorgewinterde politicus in een midlife crisis. Wanneer hij in aanraking komt met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie, heeft dit ingrijpende gevolgen voor zijn politieke optreden en zijn privéleven.

Jos is een ervaren politicus van een extreem politiek correcte partij die er slecht voor staat. Als zijn dochter Zoë een relatie krijgt met Sjef, een jonge marechaussee, komt Jos in aanraking met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie.

Sjef’s vader Nico, Jordanees, is autohandelaar en haat politici. Hij heeft een groot hart, maar ook zijn eigen gevoel voor rechtvaardigheid en logica. Als hij al stemt, is het op een van de mopperpartijen.

Sjef’s zwager, de Joegoslaaf Savo, wedt met een landgenoot dat hij ervoor kan zorgen dat de partij van Jos de grootste wordt. Dat wil hij bereiken door Jos te attenderen op de volkse logica van Nico en de familie.

Jos begint de standpunten van de schoonfamilie te gebruiken in zijn politieke optreden, wat hem snel doet stijgen in de peilingen. Het ego van deze ijdele, maar ook charmante man in midlife crisis, al gestreeld door zijn relatie met de jonge stagiaire Nina, begint steeds grotere vormen aan te nemen. Ook weet Jos niet waar volks ophoudt en rechts begint.

Zal hij de balans in zijn politieke en privéleven op tijd weten te hervinden?
built with Yourportfolio technology, www.yourportfolio.nl